Når den nye sjefen er på vei

Når du har barn i magen og ventetiden virker uendelig lang, er det mye som kan gjøres. For eksempel litt redebygging 😍

Når hormonene (og humøret) lever sitt eget liv, og du allerede har fyllt opp skap og skuffer med nusselige klær – ja, de du ikke klarer å slutte å kjøpe, selv om du vet at du har nok klær i str 50 til iallfall 3 barn. Men du «må bare, det er sååå søtt».

IMG_5980xx

📸: Liewood & @stine.moi

Det er mye annet du kan bruke tid og ressurser på. Vi har laget en oversikt over hva du trenger, og ting som er kjekt å ha før den nye sjefen kommer i hus. Noe har du vel allerede kontroll på, men i tilfelle ammetåken har satt inn litt tidlig så har vi laget en oversikt til deg her med våre beste tips.

Det er gøy å notere og dokumentere små og store begivenheter gjennom graviditeten i Gravidjournalen. Det er god plass til å skrive om tiden som gravid gjennom de ulike terminene på statusrapportsider. Det er også egne sider som blant annet «Tiden før jeg ble gravid», «Meg og min partners tanker om at jeg er gravid», «Nyheten deles», «Første gang jeg kjenner liv», «Helsekontroller», «12 spørsmål i ventetiden», «Redebygging» og boken avsluttes med «De første dagene etter fødselen». Vi har også flere fine journaler fra Filiokus.

Gravidjournalen_2

📸: @filiokusmedia, @tinaschh og @charlottesandal

 

Det er også veldig gøy å dokumentere graviditeten, og senere babyens milepæler, med de fine kortene fra Milestone.

milestone

📸: Milestone og Minikids

 

En ting du må ha mye av når barnet kommer til verden, i tillegg til bleier, er gulpekluter. Du trenger flere enn du tror, de gulper i ett sett disse små nuskene.

52387a21d49bad241210f88432144d1axXXXzz📸: Les Enfants

 

Vogn. Vår anbefaling er den nyankomne Filibabba Go Wendy. Det er en kombivogn som passer fra barnet kommer til verden og vil ligge, til det blir større og vil sitte oppreist, opp til 15 kg.

Det er en smart og funksjonell kombivogn i slitesterke materialer. Les mer om vognen her.

Wendy go

📸: Filibabba

Vognposen må heller ikke glemmes. Brukes som sovepose i vognen for å holde barnet varmt utendørs. Det er laget i et slik materiale slik at det varmer godt samtidig som det puster.

 

En god seng er viktig for både barn og voksnes ve og vel. Søvn er utrolig viktig for oss, -så gjør det du kan for at barnet skal sove godt. Vi har flere senger, men Sebra Baby & Junior ligger vårt hjerte nært. Kan brukes fra nyfødt og helt opp til skolealder.

d83a92af21fe9883887529b264fa0053

sebra📸: Sebra

 

Stellebord. Vi har blant annet disse nydelige, funksjonelle og dekorative stellebordene fra Cam Cam, som vi digger🙌 Se vårt utvalg av stellebord 👉her.

stellebord

📸: Cam Cam & Sebra

 

Babynest, så babyen har et trygt sted å sove ved siden av deg i sofaen eller på sengen. Vi har babynest fra flere leverandører, bl. a. Konges Sløyd, Cam Cam, Born, Filibabba, Liewood med fler. Se vårt utvalg av babynest.

babynest

📸: Cam Cam, Born, Hildestad & Liewood

 

For noen blir ammeputen en redning. Når du skal mate ditt nyfødte barn, om det får flaske eller skal ammes, blir det veldig slitsomt for deg å sitte i samme stillingen lenge. Da er det godt med litt avlastning. Støtter både deg og barnet, og gir deg anledning til å ha en hånd fri, som litt kos kan gi☺️

ammepute

📸: Sebra

 

En fin stelleveske er også kjekt å ha. En av våre favoritter er den praktisk quiltete stellevesken i klassisk og minimalistisk design fra Cam Cam i en lekker gråfarge. 👍 Vi har også den tøffe ranselen fra Kaos i flere fine farger, eller fine varianter fra DAY.

stellevesker

📸: Cam Cam, Kaos & DAY

 

Babygym. Perfekt for babyens sanser, motorikk og utvikling. Det er en fordel å ha en babygym hvor du kan skifte ut eller fylle på leker, så det blir litt mer spennende for poden. Den er en vinner når det gjelder å gi mamma og pappa en pause også❤️

Combi_white4_1024

📸: Stickstay

 

Under babygymmen er det kjempefint med et leketeppe eller en lekematte. Deilig og mykt for babyen å ligge på. Det fine med de største leketeppene er at de kan følge barnet og brukes langt forbi babystadiet. Vi kan også presentere nykommeren Mikro Australia👏 Kule og annerledes lekematter, med masse plass å boltre seg på for liten og stor.

8ca62bd8b42fa218a9e98288cc585497

hildestad MIKRO

📸:Cam Cam, Hildestad & Mikro Australia

 

Kosekluter og bamser er også et «must» – det blir den trygge vennen å sovne inntil, eller holde i armkroken bare fordi man har lyst. Våre kosekluter kommer mange forskjellige farger, fasonger og stoffkvaliteter. Men alle er noens favoritt. Når det gjelder bamser så anbefaler vi å kjøpe to (eller flere) av favoritten. Det har vist seg mange ganger at det fort blir krise når favoritten er lagt igjen hjemme, eller hos farmor, i bilen som pappa er på butikken med, eller hva som helst. Veldig fint å ha en ekstra en på lur. Mang en gang har vi fått henvendelser fra fortvilte foreldre, som lurer på hvor fort vi kan sende en ny. Vi gjør selvfølgelig vårt ytterste for at den skal komme fram så fort som mulig 🙂

Mini er så glad i apen sin, at vi har en hel familie, for å være helt trygge😂

IMG_5958.PNG

📸: Minikids

 

Bad og stell. Kun det beste for babyens hud og hår. Vi har valgt å ha Meraki mini, som er en økologisk serie utviklet til de aller minste. Meraki har parfyme- og giftfrieprodukter som babyen digger. I begynnelsen trenger du først og fremst zinksalve, shampo, såpe og babyolje. Et mykt og godt badehåndkle med hette er godt å pakke babyen inn i etter badet.

meraki mini

📸: Meraki Mini

 

La oss ikke glemme den kjære smokken. Barn har et suttebehov helt fra de kommer inn i denne verden. Suttingen virker beroligende på barnet, og en god trøst når den er urolig, skal sove, eller ellers har behov. Godt for både foreldre og barn.

smokker

📸: Suavinex

 

Så for å oppsummere, så trenger du en masse ting til babyen kommer, og noen ting er bare kjekt å ha.

Vi ønsker deg så mye lykke til kjære mamma (og pappa). Dette kommer til å bli kjempefint❤️

Vi har også mye annet spennede på bloggen, alt fra tips når du skal reise med barn, litt morsom mat til barna, nye merker, barnehagestart og mye mer. Ta en titt da vel 👉minikidsbloggen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s