Barnehagestart

 

Nå er sommeren på hell, og det er snart klart for noens aller første barnehagedag. Det aller første møtet med nye venner, og en helt ny verden. For de «erfarne» blir det gjensynsglede med både venner, de barnehageansatte og alle lekene 🙂 Det er på tide å skape nye minner. På tide å vokse, og bli stor..såååå stor. Husk det, når du står der med tårer i øynene, og du ikke klarer å komme deg lengre enn rundt hjørnet av barnehagen før tårene triller. Disse småtrollene våre er utrolig tilpasningsdyktige og de har det så fint i barnehagen, det kommer til å gå bra.

Når man begynner i barnehagen, eller tar fatt på et nytt barnehageår kreves det litt nye ting.  Ja, sekken er utslitt, to av flaskene er lagt igjen hos mormor i sommer, og den fineste matboksen..vel, hvem vet hvor den har tatt veien.

Det er litt ulike preferanser fra barnehage til barnehage, men vi har satt opp en liste med noen ting som kan være lurt å tenke på.

Navnelapper til å merke klær og utstyr med. Det gjør det enklere for deg og for de ansatte å holde styr på hva som tilhører hvem. Disse bestiller du enkelt på nett, på for eksempel Nordic Print. Selv foretrekker jeg de som kan klistres på, som ikke krever stryking, men det er smak og behag. Disse kan du bruke på både klær og ting.

Barnehagesekk. En god barnehagesekk som kan brukes til og fra barnehagen, og også på tur. Alle barnehager anbefaler (og noen krever) at ryggsekken har brystspenne, slik at sekken sitter godt på.

Vi har bl.a. disse fine sekkene fra Kaos

KAOS barnehagesekk passer barn fra 1-6 år, og har alle funksjoner en barnehagesekk bør ha.

KAOS barnehagesekk rommer 9 liter, har to flaskelommer på utsiden og en glidelåslomme i front. Den har godt polstrede skulderremmer og en brystspenne som gjør at barnehagesekken er god å bære også for de minste barna.

Og disse superkule sekkene fra Affenzhan

Affenzahn produserer morsomme ryggsekker med kjente dyremotiv. Super barnehagesekk med smarte løsninger og herlig design som faller i smak hos både liten og stor. Finnes i to størrelser, 1 – 3 år(4 liter) og 3 – 5 år(8 liter).

Morsom og praktisk ryggsekk, perfekt til barnehagebruk. Behaglige å ha på, den har morsomme detaljer og er laget i vannavvisende materiale. Og begge størrelsene har brystspenne 🙂

Drikkeflaske. Det er mange preferanser når det kommer til drikkeflasker, både når det gjelder farge, tut og design. Vi har noe for enhver, ta en titt her. Og husk at den må merkes.

Matboks. Matbokser kommer i flere størrelser og former, det aller viktigste er vel helst at maten får plass. Vi har et bredt utvalg av matbokser og de litt mindre snackboksene.

Innesko. Det kan være greit å ha med innesko. Hvis brannalarmen går, er det kjedelig å stå ute i sokkelesten.

Ekstra skift. Det er alltid lurt å ha med ett eller flere skift, det går fort i svingene, så man vet aldri når uhellet er ute på den ene eller andre måten.

Hodeplagg. Ta med hodeplagg etter værforhold.

Solkrem. Barna er mye utendørs, så ta med en solkrem med høy faktor som kan ligge i barnehagen.

Kosedyr. For noen er det helt umulig å sove uten en bamse eller koseklut, vi har et stort utvalg av de mykeste, søteste, mest fantastiske kosedyrene fra Jellycat. Alt fra kanin, apekatt, sau, flaggermus, blekksprut, enhjørning, pingvin, mus, elefant 🙂 Et generelt tips er å kjøpe mer enn én av favoritten, det kan fort bli KRISE hvis den blir borte.

Alt må(bør) merkes, ellers så har ting plutselig fått en ny eier.

 

Lykke til, til store og små.

Foto: Leverandørene

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s